Cozy Reading

Als je iemand verliest die je niet kunt verliezen – Ish Ait Hamou

Synopsis

Soms kan het behoorlijk fout gaan. Dat is precies wat er gebeurt bij dokter Sheila. Het leven lachte haar toe. Ze was een topchirurg, werkte in een vermaard ziekenhuis en had de beste man ter wereld. Tot het noodlot haar genadeloos trof.

Sheila wordt overgeplaatst naar een eenvoudig ziekenhuis in een klein stadje en zal daar moeten vechten tegen vele vooroordelen. En vooral tegen zichzelf. De spoken in haar hoofd zijn immers een goed bewaard geheim. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft. Een paar dagen later komt er een spoedgeval binnen in het nieuwe ziekenhuis. Een man is zwaar toegetakeld door messteken. Dokter Sheila wordt erbij gehaald. Ze is bloednerveus. Ze wil vooral niet dat de geschiedenis zich herhaalt…

__

Ish Ait Hamou is geen onbekende voor mij. Ik las eerder al Hard hart, Cécile en Het moois dat we delen. Ik vond het stuk voor stuk fijne en ontspannende boeken, dus besloot ik om het lijstje verder af te werken🙂. Ook deze novelle vond ik vlot lezen en vormde daarmee ideale nacht-lectuur voor na het voeden van mijn kleine spruit. Toch vond ik het ietwat aan kracht ontbreken en een tikkeltje voorspelbaar. De personages zijn wat mij betreft onvoldoende uitgewerkt, terwijl het potentieel er wel is denk ik. Tot nu toe blijft Cécile mijn favoriete werk van Ish Ait Hamou.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *