Cozy Reading

De man die werk vond – Herman Brusselmans

Synopsis

Louis Tinner is eenzaam. Angstig beweegt hij zich door de bibliotheek waar hij werkt. Hij verlangt naar mooie vrouwen die goede boeken lezen en kijkt uit naar de komst van het koffiemeisje. Hij hoopt op boeiende gesprekken met literatuurkenners en wil ooit eens Brussel bewonderen, badend in zonneschijn. Maar het regent. De bibliothecaris doet niets. Hij is bang, en terecht.

De man die werk vond van Herman Brusselmans is een sterk humoristische roman over verveling, en wordt algemeen beschouwd als een moderne klassieker.

 

__

Ik heb in het verleden wel al een aantal boeken van Herman Brusselmans gelezen, maar eerlijk: dit kan makkelijk 10 jaar geleden zijn geweest. Dus ik dacht ‘waarom niet, dat is lang geleden’. Ik koos de derde roman die hij schreef en waarmee de auteur eigenlijk doorbrak. Het boek dateert uit 1985, nog voor mijn geboortejaar dus 🙂. Ik heb de audioversie van dit boek beluisterd via Storytel.

Wie houdt van droge, sarcastische humor en een verhaal vol absurde taferelen zal zeker zijn gading vinden met dit boek. Verwacht geen complex, diepgaand verhaal, maar dat typeert ook wel de boeken van Brusselmans denk ik. Je krijgt wat je verwacht van hem. Een rechttoe rechtaan verhaal, waar je eens goed mee kunt lachen, maar ook niet meer dan dat. Kortom: you love it or you hate it. 

🌟6/10

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *