Cozy Reading

Burnt Sugar – Avni Doshi

 

“She continues talking about how difficult things were. These tales have been passed down from mothers to daughters since women had mouths and stories could be told. They contain some moral message, some rites of passage. But they also transfer that feeling all mothers know before their time is done. Guilt.”

 

 

Korte inhoud

Burnt Sugar gaat over een complexe relatie tussen moeder en dochter. De twee hebben een soort haat-liefde verhouding, die extra bemoeilijkt wordt wanneer de moeder (Tara) dement wordt. Haar dochter Antara probeert om zorg voor haar te dragen, maar heeft het tegelijk zeer moeilijk om haar moeder te vergeven voor alles wat ze in het verleden heeft gedaan. Antara beleefde dankzij haar een zeer turbulente jeugd in een onstabiel klimaat, wat haar zeker heeft getekend als persoon.

 

  • Interessante verhaallijn die je doet stilstaan bij de verhouding tussen moeder en dochter, die niet altijd als evident beschouwd kan worden.

 
  • De eerste hoofdstukken vond ik vlot en aangenaam om te lezen, mijn nieuwsgierigheid werd erdoor gewekt.

 
  • Zeker geen voorspelbaar verhaal, originele invalshoeken.
  • Daar waar ik de eerste hoofdstukken mij wisten te boeien, zakte dit zeer sterk af naar het midden van het boek toe. Op het einde vond ik het zelfs ronduit moeilijk om verder te lezen.

  • Het verhaal springt te veel van de hak op de tak, waardoor het een chaotisch geheel wordt. De schrijfstijl is zeer scherp en sommige passages zijn zelfs echt walgelijk.

  • Ik kon mij absoluut niet identificeren met één van de personages, erger nog: ik vond ze zelfs redelijk onsympathiek overkomen. Ik kon de personages niet doorgronden en kreeg hierdoor weinig vat op de gebeurtenissen in het verhaal. Het verhaal lijkt te ver verwijdert van mijn eigen leefwereld en de context werd voor mij onvoldoende uitgediept.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *