Cozy Reading

It Ends with Us – Colleen Hoover

It Ends with Us

Synopsis

Soms is degene van wie je houdt degene die je het meest pijn doet… ‘It ends with us’ is de Nederlandse editie van Colleen Hoovers internationale bestseller.

‘It ends with us’ is dé aangrijpende TikTok-hit van Colleen Hoover, de internationale bestsellerauteur van ‘Verity’ en ‘Ugly love’.


Lily wordt verliefd op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het erop aan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

__

Ik moet toegeven dat ik mij in dit geval echt liet verleiden door deze speciale uitgave die tot stand kwam door Standaard Boekhandel. De mooie cover met gouden accentjes, de roze pagina’s, de boekenwijzer,… voor ik het goed en wel besefte, stond ik al aan de kassa. Het verhaal op zich intrigeerde mij wel, maar waarschijnlijk werd dit ook wel wat beïnvloed doordat het boek overal zo aanwezig was en zeer populair leek. Toen ik begon te lezen, vond ik het toch niet helemaal mijn ding. Ik vond het verhaal nogal aan originaliteit ontbreken en vond de dialogen soms oppervlakkig overkomen. Er zitten heel wat clichés in het verhaal vervat en ik beklaagde mij (zoals altijd) al snel dat ik een vertaalde versie had gekocht. 

De synopsis is eigenlijk zeer vaag en om toch een tipje van de sluier te werpen kan ik meegeven dat dit zeker geen klassiek liefdesverhaal is, maar toch een zware thematiek heeft, namelijk huishoudelijk geweld. Het is een boek dat snel wegleest, maar inhoudelijk vond ik het te kort door de bocht en onvoldoende kritisch. 


🌟6/10

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *