Cozy Reading

Leading Ladies – Assita Kanko

Korte inhoud

In dit boek vraagt Assita Kanko zich af waarom we zo weinig vrouwen terugvinden aan de top. Aan de hand van 15 portretten van vrouwen die wél hun doelen wisten te bereiken – al dan niet in de private sfeer of eerder in de publieke ruimte – gaat ze na wat hun geheim is en hoe zij hun dromen wisten te verwezenlijken. Daarnaast legt ze ook bloot op welke obstakels deze mensen zijn gestoten en hoe ze hiermee zijn omgegaan.

Het boek vormt niet alleen een inspiratiebron voor alle vrouwen, maar ook een pleidooi om de participatie van vrouwen aan de macht te bevorderen en te komen tot meer gelijkheid in onze samenleving.

  • Het is een echt feel-good boek, dat je sterkt als mens én als vrouw!
  • De geïnterviewde vrouwen delen op het einde van het hoofstuk hun tips voor andere vrouwen. Ik vond deze telkens motiverend en inspirerend. 
  • Het boek is vlot geschreven en ik las het persoonlijk in sneltempo uit. 
  • Het is niet echt een vernieuwend boek. Er zijn tal van andere boeken die hetzelfde proberen doen, namelijk vrouwen met een machtige positie in de spotlight zetten. 
  • Vele van de portretten brengen een gelijkaardige boodschap en/of belichten dezelfde problematiek. Hierdoor valt het af en toe in herhaling.
  • Ongeveer halverwege het boek, vinden we een hoofdstuk terug dat eigenlijk geen vrouw centraal stelt maar een ziekte. Het hoofdstuk  vraagt namelijk aandacht voor endometriose, een aandoening waar vooral vrouwen aan lijden en die onder andere onvruchtbaarheid tot gevolg kan hebben. Ondanks het een interessant hoofdstuk is op informatief vlak vond ik dit niet echt passen in het opzet van het boek. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *