Cozy Reading

Wij en ik – Saskia De Coster

Synopsis

In een Vlaamse verkaveling, boven op een berg, woont de familie Vandersanden. De neurotische, aristocratische Mieke kamt haar tapijten en houdt intussen haar gezin en haar buren nauwlettend in de gaten. Haar echtgenoot, de selfmade man Stefaan, maakt carrière in een door schandalen geplaagd farmaceutisch bedrijf. Dochter Sarah, overbeschermd en benieuwd naar het echte leven, zoekt haar eigen weg met de middelen van haar generatie. Maar zal ook zij ten prooi vallen aan het grote familiegeheim, of kan zij in haar eentje een oud patroon doorbreken?

__

Ik heb dit boek graag gelezen. Ik hou van de schrijfstijl van Saskia De Coster, die zoals steeds virtuoos, gelaagd en diepzinnig is. Met een vleugje mystiek en humor weet ze de lezer volledig mee te zuigen in het verhaal en bouwt ze een zekere spanning op. Het verhaal is complex opgebouwd, maar blijft toch leesbaar: het geeft het net een meerwaarde.

Een minpuntje is wel dat het verhaal zich traag opbouwt, wat ik ook bij andere boeken van deze auteur heb ondervonden. Ik vond het dus in het begin wat doorbijten, maar eens het verhaal echt op gang komt, leest het als een trein.

 

7,5/10

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *