Cozy Reading

Mindful Onderweg – David Dewulf

Sally Rooney - Normal People

Waarom?

Ik zag dit boek toevallig liggen in de bibliotheek. Door mijn recente jobswitch ben ik momenteel veel vaker onderweg dan voorheen en dat zorgt toch wel voor de nodige uitdagingen, bedenkingen en helaas af en toe stress. Onder het mom ‘baat het niet dan schaadt het niet’, nam ik het boek dus maar snel mee naar huis.

Over de auteur

David Dewulf is arts van opleiding. Na zijn studies reisde hij over de hele wereld om andere culturen en wijsheden te ontdekken. Gaandeweg begon hij zich meer en meer te focussen op mindfulness. Hij schreef maar liefst 15 boeken over dit onderwerp. Daarnaast geeft hij ook regelmatig lezingen en richtte hij in 2001 het Instituut voor Aandacht en Mindfulness (= I AM) op, dat onder andere opleidingen organiseert. 

Korte inhoud

Heel wat mensen ondervinden dagelijks stress in het verkeer. Niet alleen omdat ze zich afvragen hoe sommige mensen in godsnaam hun rijbewijs hebben gehaald, maar ook omwille van de ellenlange files, werkzaamheden,…Zelfs het openbaar vervoer nemen biedt niet altijd een oplossing; dan sta je daar als sardientjes op elkaar gepropt in een overvolle metro of moet je vaststellen dat je trein vertraging heeft of zelfs afgeschaft werd. 

Er zijn dus heel wat redenen te bedenken waarom het geduld van mensen op de proef gesteld wordt wanneer ze onderweg zijn. Het gevolg? Vele mensen hebben hierdoor frustraties en laten zich niet altijd van hun beste kant zien. 

Maar gelukkig is dit boek er om wat rust te creëren wanneer je nog eens onderweg bent. En dat alles met een gratis vleugje humor erbij 😀 .

Mijn indruk

Ik vond het een kort, maar krachtig boekje! Sommige onderdelen mochten voor mij wat meer uitgediept worden, maar ik kon er toch ook veel uithalen. 

Er worden heel wat tips en tricks gedeeld over hoe je helemaal zen het verkeer kunt ingaan en dat kan ik wel gebruiken denk ik 😉 . Momenteel heb ik zeker nog niet alles in de praktijk omgezet, maar ik heb toch al een paar keer aan bepaalde tips van Dewulf  gedacht tijdens het filerijden en dat maakte me op dat moment effectief rustiger. Het hielp mij ook om de dingen wat meer te relativeren en een positieve ingesteldheid te hebben. Dan denk ik, ‘ach ik kan er maar beter eens mee lachen, want of ik me druk maak of niet, dat zal er niet voor zorgen dat ik vroeger aankom op mijn bestemming’. 

Ik moet toegeven dat er zeker nog wat werk aan de winkel is voor mij, want ik ben nu eenmaal niet de meest geduldige persoon en al zeker niet in het verkeer, maar het komt goed – haha 😀 . 

Tenslotte kan ik meegeven dat ik het een zeer toegankelijk boek vind: er wordt goed gekaderd hoe het menselijke brein werkt in het verkeer en hoe we hier bewuster kunnen mee omgaan om zo te komen tot andere gewoontes. Een echte eye-opener op dat vlak dus! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *