Cozy Reading

Such a fun age – Kiley Reid

Summer Vibes <3

Waarom?

Dit boek werd nogal ‘gehypet’ op social media, waardoor het al snel in mijn vizier kwam. Meestal is dat niet echt een trigger voor mij om het boek te gaan lezen, al ontging het mij niet dat de reacties zeer lovend waren. Het was pas toen ik het opnieuw tegenkwam in de boekenwinkel dat ik mij toch liet verleiden om het mee te nemen. Ik was vooral op zoek naar een Engelstalig boek, doordat ik de laatste weken al redelijk wat in het Nederlands heb gelezen en ik toch altijd afwisseling zoek hierin. Doordat ik het boek op vakantie wou lezen, zocht eerder een verhaal dat niet al te zwaar zou zijn. 

Over de auteur

Kiley Reid (1984) is een Amerikaanse schrijfster die woont in Philadelphia.

Such a fun age is haar debuutroman en het werd meteen zeer goed onthaald. Het werk was zowel Sunday Times als New York Times bestseller en werd daarnaast ook genomineerd voor de Booker Prize van 2020.

Korte inhoud

Wanneer de babysitter van mevrouw Chamerlain, Emira Tucker, op een avond gevraagd wordt om even met haar dochtertje Briar naar een supermarkt in de buurt te gaan, wordt ze opeens tegengehouden door een security-agent die haar ervan verdenkt het kind te hebben ontvoerd. Deze alarmerende situatie doet mevrouw Chamerlain aka Alix nadenken over de band die ze heeft met haar babysitter. Vanaf dat moment doet ze er alles aan om Emira beter te leren en vriendschap met haar te sluiten. Dit verloopt echter niet zonder slag of stoot…

Mijn indruk

Ik vond de start van het verhaal heel sterk, de eerste hoofdstukken lezen als een trein en er is meteen actie. 

Het hele boek leest vlot en is zeker een aanrader voor iedereen die het minder gewoon is om in het Engels te lezen. Het taalgebruik is namelijk erg  gemakkelijk begrijpbaar en maakt het absoluut een toegankelijk verhaal. Reids’ schrijfstijl is aangenaam en laagdrempelig: er is een mooie verhouding tussen het brengen van een luchtig verhaal enerzijds en anderzijds toch een moeilijk en/of zwaar thema aankaarten (racisme).

Tijdens het lezen vond ik het echt een leuk boek, ideaal ook voor op vakantie!

Achteraf bekeken echter, vond ik het verhaal misschien toch een beetje te oppervlakkig, er miste nog iets in mijn ogen. Daarom is het helaas niet meteen een verhaal dat ik een tweede keer zou lezen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *