Cozy Reading

Mamy Blue – Barbara Sarafian

Synopsis

Barbara Sarafian heeft het druk. Met acteren en televisie natuurlijk, maar ook met haar theatershow FoKKoF die vanaf het najaar doorheen Vlaanderen tourt. En dan is er ook dit boek waarin ze, in een heerlijke mix van tragiek en hilariteit, een stuk van haar leven openbaart. Haar jonge jaren in Watervliet (“men vond mij altijd weer impertinent, omdat ik zogezegd een veeleisend spook was”), haar ontdekking van de liefde, niet noodzakelijk met prettige afloop (“naast elkaar leven is het enige wat ik kan, niet in, op, onder, achter of voor, alleen naast”), haar alleenstaande-moeder-zijn met superheldenstatus, en nog meer wonderlijke levensfeiten in wonderlijke zinnen verteld.

 

Maar bovenal vertelt ze over haar moeder, haar Mamy Blue, de niet-geconformeerde kunstenares (‘een wezen van mijn soort maar dan in oudere versie’) die problemen probeert op te lossen met wijsheid en kruiden. Een authentiek, warm en tegelijk buitengewoon levensverhaal.

 

__

Dit was het eerste boek dat ik beluisterde met mijn nieuwe abonnement op Storytel. Barbara schrijft over hoe ze opgroeide in Waterfliet, haar jeugd, de ontdekking van de liefde, het moederschap en de belangrijkste gebeurtenissen in haar leven. In het bijzonder heeft ze het over de band die ze had met haar moeder, een eigenzinnige kunstenares. Ik vond het een interessant levensverhaal, dat vlot wegleest. Het weerspiegelt enerzijds de grappige actrice, die we gewoon zijn om te zien op het scherm, maar het legt een ook een heel andere, fragiele en gevoelige kant van haar bloot. Geen absolute hoogvlieger, maar zeker aangenaam leesvoer!

🌟7/10

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *